Според Учителя Петър Дънов 19 природни храни имат определени свойства

Според Учителя Петър Дънов 19 природни храни имат определени свойства
28.01.2016 / 06:42

Според Учителя Петър Дънов 19 природни храни имат определени свойства, които категорично подобряват физическото и психическо здраве на човека. Първи в списъка е магданозът. Той лекува болки и тежестта в стомаха.

 

Тиквата пък успокоява нервната система преди изпити или важни събития. Вареният зрял боб лекува бъбреци. Лимонът активизира човешката дейност и носи усещане за сила и енергия. Копривата запазва пигментацията на косата и забавя побеляването й.

 

Ябълката е плодът на красотата – задължителен плод за всяка дама. Динята се отразява добре, ако страдате от носталгия, загуба на настроение и желание за активност. Патладжаните пък навяват самоувереност. Пъпешът е за онези от вас, на които им се налага да проявяват разбиране, търпение и такт. Оризът помага на концентрацията и се препоръчва при медитация или продължително наблюдение. Грахът влияе на хубавия и равномерен тен на кожата, а смокините са естествен строител на имунната система.

 

Прасковите от своя страна са нежен лечител на стомашни раздразнения, а кайсиите ще ви помогнат при болести на черния дроб и анемия. Цвеклото, особено захарното, помага при проблеми с очите. Орехите са известни като един от най-силните мозъчни стимулатори. Черешите носят добро настроение и подобряват кръвообращението.

 

Доматите също влияят благотворно на кръвта. Картофите ви карат да се чувствате удовлетворени.

 
 

Copyright © 2008-2018 ОПТИМИСТ | RSS емисия | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев