Божествената Нова година настъпва в мощно новолуние за проява на свободната ни воля

Божествената Нова година настъпва в мощно новолуние за проява на свободната ни воля
19.08.2020 / 12:53

Днес на 19-и Август започва Космическата Нова година, наречена още Божествена Нова година, според духовния учител Беинса Дуно, по-известен със светското си име Петър Дънов. На днешния ден Слънцето изпраща към Земята най-мощния поток от духовна енергия.

 

Тази година Космическата Нова година ще бъде белязана от протичащото в 5:41 сутринта изключително и рядко срещано Новолуние в силния и ярък знак Лъв, свързан с нашето сърце.

 

Това Новолуние в Лъв ще помете старото и ще ускори съдбата, написа скоро д-р Светла Балтова.

 

Астрологът Филип Филипов определи това мощно новолуние като дадено право на избор и проява на нашата свободна воля:

Духовният свят ни дава възможност да изберем в каква посока искаме да се развиваме - по пътя на Любовта и висшата ни природа, която Бог е създал, или в посоката на хаоса, беззаконието, агресията и крайната дисхармония - посоката, която отдалечава човека от неговия човешки образ и го приближава към злото и тъмнината.

 

 

Всичко това ще се случи по време на Изгрева и светлината на Сириус - звездата на Космическата мъдрост.

 

Изгревът на 19 ти август дава началото на Божествената Нова година, а празникът ще бъде отбелязан с Паневритмия - космическият танц на Вселената, който последователите на Учителя Петър Дънов - Беинса Дуно ще изиграят на езерото Бъбрека в Рила.

 

В деня на Божествената Нова година на поляната след Паневритмия се прави и братски обяд, на който всеки слага каквото е донесъл. На трапезата е най-добре да има само храна, дарена от земята - зеленчуци, плодове, ядки, зърнени, семена.

 

Учението на Всемирното Бяло братство не се изчерпва само с беседите на Беинса Дуно или Паневритмията. То не се разпространява само по книгите или съборите на Рила. Всемирното Бяло братство не е физическа организация - то е отвъд това, което можем да назовем или почувстваме, защото е в основата на Вселената - то е създало Космоса, звездите, планетите, Земята и Природата, заедно с човека.

 

Всяка година на 19-ти август ние - душите, пратени на Земята - получаваме дар - нов заряд за израстване и проявление. Имаме свободния избор да пренебрегнем или да приемем този дар с отворени сетива. Днес, в тези особено динамични времена, ако решим да се затворим за тази всемирна Любов, несъмнено се обричаме на тъмнина и неясно, мъчително битие. Но ако прегърнем Вселената в отговор на нейната прегръдка - Любовта ще ни изстреля към нови, по-висши светове, където имаме свободата да творим своето утре, вчера и днес.

 

Учителя Беинса Дуно:

Отворете сърцата си пред Бога, да види, какво има в тях, и да ви помогне. Той знае всичко, но вие трябва да бъдете готови, да се отворите за Неговата светлина. Бъдете чистосърдечни и искрени. Не крийте нищо от Бога и не се критикувайте. Човек трябва да бъде свободен. Няма по-голямо благо от свободата на мисълта, на чувствата и на действията. Няма по-голямо благо и от познаването: да познаваш себе си, да познаваш ближния си, а също така и те да те познават. Христос казва: „Това е живот вечен, да позная Тебе Единнаго, Истиннаго Бога и Христа, Когото си изпратил". Да познаваме Бога във всички Негови проявления – това е новият живот, който иде вече в света. Виждайте Бога навсякъде – в камъните, във водите, в растенията, в звездите, в животните, в хората и кажете: Благословен е Господ, Който се проявява навсъкъде и ни говори чрез всички живи същества. Благословено е името Му сега, всякога и през всичките векове.

 
 

Copyright © 2008-2020 ОПТИМИСТ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев