М.С.Норбеков

Норбеков

Норбеков

Доктор по психология, педагогика, философия в медицината, професор, действителен член и член-кореспондент на редица русийски и чуждестранни академии, писател, основател и президент на "Института на Норбеков". Също така художник, носител на черен колан по Сам-Чон-До /9 дан/ и черен колан по Киокушинкай /3 дан/.

Академик Мирзакарим Санакулович Норбеков е автор на уникална учебно-оздравителна система, която е върнала на милиони хора радостта от здравия и пълноценен живот. Международната асоциация на независимите експерти по медицина е признала Системата за ускорено обучение по психосоматична саморегулация, разработена от академик Норбеков, за най-ефективна измежду всички известни до 1998 година алтернативни оздравителни методи.

През 1998 година под ръководството на академик Норбеков е основан Института за самовъзстановяване на човека за провеждане на курсове по системата на Норбеков. Преди организирането на Института авторската система на академика се е формирала и усъвършенствала на територията на Узбекистан и други градове в Русия в продължение на 22 години. Понастоящем курсовете по системата на Норбеков се провеждат в повече от 200 града на Русия, странте на ОНД, на Балтия, в САЩ, Канада, Германия, Англия, Израел.

Към този момент повече от 2 100 000 души са подобрили своето здравословно състояние и са балансирали жизнената си нагласа.

"Дори във всички медицински книги да пише, че вашата болест е неизлечима, ако поне нещо ви задържа в този свят, вие сте обречени на успех"- казва Мирзакарим Норбеков на новаците. И това не са просто думи. В младежка възраст Мирзакарим е бил признат от лекарите за безнадеждно болен. Но той успява да победи недъга си. Днес този силен човек помага на другите да намерят пътя към здравето.

За тези двадесет и няколко години е натрупан огромен опит, открити са нови методи, направени са научни открития, заслужени са редица премии и международни дипломи. Клиничните изследвания подтвъждават прекрасните резултати при хронични заболявания на стомашно-чревния тракт, дихателната, пикочно-половата, сърдечно-съдовата, нервната, ендокринната, имунната и др.системи.

Авторската методика на Норбеков за работа със зрението направи преврат в съвременната медицина. Тя позволява възстановяване на зрението без лекарства и хирургическа намеса дори при заболявания, които се считат от съвременната медицина за неизлечими. Към тях спадат: атрофия на зрителния нерв, миопия, астигматизъм, различни видове дистрофии, катаракта, глаукома, далтонизъм.

Невъзможно е да се изброят всички диагнози, с които се занимават в Института на Норбеков. Важно е да се отбележи обаче, че благодарение на работата над себе си, от 97-98 от 100 човека започват да възстановяват здравето си още по време на десетдневния учебно-оздравителен курс.

Системата на академик Норбеков включва 18 авторски методики и фундаментално откритие в областта на психофизиологията.Тя предлага десет пътеки към оздравяване : ставна гимнастика, упражнения за мускулите, за волята, за въображението, за укрепване на имунитета, гинекологичен и урологичен безконтактен автомасаж, отстраняване на дефекти по кожата /физическо подмладяване/, тренировка на емоциите, възстановяване на зренито и слуха. Мощния положителен импулс, който слушателите получават на курсовете на Института, спомага за възстановяването на съгласието в семейството, за постигане на взаимно разбирателство между децата и родителите, отстранява предпоставките за конфликтни ситуации в трудовите колективи.

Разкривайки съзидателния потенциал на човека, системата пряко влияе на безопасността в бизнеса. След преминаването на курса много от слушателите започват собствен бизнес. Този необикновен човек заразява с желанието си да бъде същия жизнелюбив, безгранично талантлив, любознателен като дете, мъжествен, силен, устремен напред като воин, разностранен, знаещ, мъдър, търпелив и спокоен като Учителя.

Към днешна дата Мирзакарим Санакулович има ученици от 24 специалности. Трудно е да се повярва, че зад гърба на един човек може да има цяла армия последователи от най-различни направления в сферата на живота: в спорта, в бизнеса, между преподавателите, психолозите, медиците, художниците, музикантите, в киното, в естрадата, в писателската дейност и т.н. и т.н.

Във всички тези области М.С.Норбеков се явява специалист и е постигнал немалки успехи. Занимавайки се с бизнес, той става мултимилионер и преживявайки всички радости и разочарования от това положение, той намира в себе си сили да спре преследването на материални ценности и съзнателно се отказва от парите за да търси духовното.

Благодарение на този човек милиони хора са възстановили здравето си и са повярвали в себе си. Като треньор е възпитал няколко десетки световни шампиони от различни видове спорт, показал е на стотици хора пътеката на бизнеса и те са създали свой клуб на супербогатите хора, чиито редове се разширяват стремително. Мирзакарим Санакулович е открил редица институти и академии, много от които успешно се развиват. Като завършек на всичко може да се добави, че той е и съветник на личности със световно влияние.

Милиони читатели го познават като автор на книгата станала бестселър "Опитът на един глупак, стигнал до прозрението как да се избавим от очилата". Неотдавна излезе втората книга на М.С.Норбеков "Къде на майната си зимуват звезди по пладне, или Как да прилапаме един милион решения".

Тайната на този човек е много проста - той е специалист по изкуството да се побеждава. Най-големия му талант е познаването на човешката природа и умението да Обича.

Мирзакарим Санакулович Норбеков:

 • Действителен член на Руската академия по естествени науки
 • Действителен член на Международната академия на авторите на научни открития и изобретения /медицински отдел/
 • Притежател на черен колан /9дан/ по Сам Чон До
 • Притежател на черен колан /3дан/ по карате Киокушинкайка


ЗА СИСТЕМАТА

Никой не е способен да ви излекува, ако Вие сами не започнете да действате, и никой не носи отговорността за вашите болести и вашето бъдеще освен Вие самите.

Системата на М.С.Норбеков

Системата на Норбеков - уникална система за самовъзстановяване на човека.

Още в древността хората са знаели как да живеят дълго и без болести и как за кратки срокове да се възстановяват от недъзите си.

Тези знания са се предавали от учител към ученик и са били недостъпни за широк кръг от хора. Норбеков връща уникалните знания на хората.

Системата се състои от няколко нива:

 • учебно-оздравителни :първо и второ ниво;
 • основен курс - за разкриване на уникалните способности на човека;
 • VIP - решение на бизнес задачи, достигане на успехи и благоденствие.

І степен - Учебно-оздравителен курс

Този курс позволява на човек във всяка възраст за 10 дни да се научи самостоятелно, без лекарства и странична намеса да въведе ред в своето тяло. Нашият организъм е длъжен да бъде здрав. На помощ винаги идва естествената способност за самовъзстановяване - премахвайки причината, организмът сам се справя с недъзите.

ІІ ниво - Подготвителен курс

Това е десетдневен курс, който се базира на техниките изучени на І ниво (Оздравителния курс). Продължавайки работата по методиката ТПХ, "Образ на Младостта" и "Октава", ние изучаваме енергийни упражнения от една древна книга, която е била предназначена само за избрани. Нейното име е "Канон на тайнствените науки за Бъдещи Властелини".

Основен курс:

 • Преодоляване на страха от неизвестността.
 • Тренировка на интуитивно мислене (Развитие на шесто и седмо чувство)

VIP:

Vip програмата е за тези, който не трябва да убеждаваме, че са изключителна личност.

Ако нашето убеждение във вашата гениялност съвпада с вашето мнение за самия себе си, то ние можем да продължим заедно решително и бързо по пътя на възстановяване на здравето.

Признавате ли се за Личност?. Ние вярваме в това.

VIP-КУРСОВЕТЕ СА ЕЛИТНИ ЗНАНИЯ ЗА УСПЯВАЩИ ХОРА

Учебно-оздравителен курс по системата на Норбеков за деца

 • Отлично зрение и слух
 • Имунитет
 • Изправена стойка
 • Здраве във всички органи
 • Жизнерадостност
 • Доброта
 • Умение да прощаваш

Занятията се провеждат в групи от деца от 6 до 12 години.ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ:

Институт самовосстановления человека
Институт на Норбеков-България
Упражнения за възстановяване на зрението/видео
Ставна гимнастика - 1 част/видео
Ставна гимнастика - 2 част/видео
 

Copyright © 2008-2023 ОПТИМИСТ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев