Д-р Тимен Тимев за битката между духовното и материалното в контекста на 5G

Д-р Тимен Тимев
24.09.2020 / 07:56

Уникалните технологични достижения на новото време се намират в ръцете на хора, които са се самозабравили. И човечеството е изправено пред катастрофа, ако те не се осъзнаят. Назад в човешката история има много случаи, в които хората са се самоунищожавали, когато са правили опити да властват над света и да изместват ролята на Бога.

 

В момента се разиграва битка. Не битка на една корпорация спрямо друга. Не на една държава спрямо друга.

 

Битката е между духовното и материалното. Този въпрос е древен колкото света. Навремето Орфей бил наясно как материята превзема духа. След него и богомилите проповядвали да се следва духовното, а не материалното.

 

Модерният Сатана не топи хората в казана с катран и не ги боде с вилата. Той е хитър и предлага смърт чрез наслада. Предаванията, които гледаме са пълни с насилие и убийства от една страна. От друга страна с наслади – плътски, ядене, пиене. Човечеството е пренаситено от информация, но тя е повърхностна. И това е всеки ден години наред. Удоволствието е една илюзия. Но човек го осъзнава късно.

 

Не само 5G технологиите са опасни. Негативно влияние върху мозъка оказват 3G и 4G технологиите. Енергетиката на собствения мозък е заменена от тях. Ние вече не мислим изцяло със своите мозъци. Честотите на вълните на 5G технологиите стават много по-големи. Скоростта на мозъчните импулси също ще стане по-голяма. Но способността на мозъка да работи, да размишлява ще намалее. Понижава се психическата еволюция.

 

 

Източник:
Портал 12
https://portal12.bg/
 
 

Copyright © 2008-2021 ОПТИМИСТ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев