Константин Златев: Учителя работи особено интензивно в Духовния свят (ВИДЕО)

Константин Златев
26.11.2020 / 09:46

Представяме ви интервю с доц.д-р Константин Златев за предизвикателствата и духовното развитие на фона на пандемията обхванала света и съдбоностите избори, които трябва да направим.

 

Акцент от видеото, по-късно ще публикуваме целия текст:

 

Учителят Беинса Дуно работи през последните десетилетия особено интензивно в Духовния свят. Той предлага условия на много души да се пробудят - и чрез неговото Слово, и чрез различни събития от техния личен живот или от нашия колективен живот. Това е една протегната ръка.

 

Тук би трябвало да отбележим, че мнозина от нас имат духовен опит с Учителя от предишни свои въплъщения. Т.е. ние не за първи път сме огрени от неговата Светлина, не за първи път сме участвали в неговата Школа, независимо в каква епоха и при какви условия се е случило това. И тук по някакъв начин ние си припомняме тази връзка, която е духовна и безсмъртна, и отново се присъединяваме към общността, която той е създал.

 

Целият път на знанието, който е синоним на Духовният път към Бога, е път на своеобразно припомняне на знанията, които притежава изначално душата, защото като частица от Божествената Същност, като Искра или като Лъч от Божията Същност, тя притежава с себе си като потенциал цялото знание за Вселената - за миналото, за настоящето и за бъдещето - на лично, на групово и на Общовселенско равнище.

 

Когато човек започне да се пробужда за духовните истини в един конкретен земен живот, това е и една пътека на припомняне на тези извечни и изначални знания на душата. Това е свързано и с контакта ни с Учителя Беинса Дуно:

 

Портал12
https://portal12.bg/
 
 

Copyright © 2008-2021 ОПТИМИСТ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев