Спас Мавров: Енергетиката на нашето сърце ще се слее с енергетиката на Слънцето (ИНТЕРВЮ)

Спас Мавров
21.12.2020 / 09:29

В най-новото интервю с българския колобър Спас Мавров, разговаряме за Еднажден (21.12.2020) за Слънчевия календар на българите - Колада. Говорим за зимното слънцестоене и раждането на Млада Бога, която българите наричат младото Слънце, което се ражда отново в деня на зимното слънцестоене и нараства до своя апогей в лятното слънцестоене.

 

Спас Мавров обяснява какво е Колада и как българският календар е свързан с 4-те стихии - Огън, Въздух, Вода и Земя, а също - кои са "мъртвите дни в годината" и кога всъщност се провежда българския обичай Сурвакари и защо кукерският празник в Перник е в пълно противоречие с изконните традиции.

 

Засягаме и темите за традициите в празнуването и разликата между Коледа и Колада, особено връзката с постните храни на Коледа и безумието с коленето на прасета, което е пълна вакханалия и опороаване на чистите традиции.

 

Един от най-важните акценти в интервюто е преместването с 1 градус на оста на Земята, която от 23 градуса, вече е 22 градуса и отражението на това върху енергиите и Сърцето на човек, в контекста на Слънцето, слънчевите вибрации и слънчевия сплит.

 

 

Портал12
https://portal12.bg/
 
 

Copyright © 2008-2021 ОПТИМИСТ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев