Веселин Орешков: Преходът днес дава невероятни възможности за Духа и душата (ВИДЕО)

Веселин Орешков
31.12.2020 / 09:51

Да настане този момент, специално аз съм го чакал от миналото десетилетие. Да се дръпне спусъка и да тръгнем към Новото.

При тези условия условия могат да оцелеят и ще оцелеят хора с балансирани духовни структури. Единственото условие за оцеляване е съзнателната, целенасочена работа по промяна в самите нас - съзнанието, светогледа.

Невероятно сме променили нещата, невъзвратимо. Тези, които сега в тези клетки (апартаментите), в тези мегапаркове, които са като зоопаркове са абсолютно безпомощни в природата и бърза и да се върне. С тази нагласа, която направила да живеят хората огромна човешка енергия излетява на халос. Едно време всички са работили нещо със земята. Триъгълникът глава, сърце, ръце е действал безотказно.

Самички сме си го докарали до там. Тази криза не е просто презумпция на някой си човек. Цялото човечество благодарение на това, че се е съгласило да живее от много време, от незапомнени времена с илюзии и измами, винаги ги е плашила реалността. Затова всички тези илюзии ще се изпалят и голатна действителност ще трябва да я изживеем.

Всичко, ако искаме да жертваме, не можем да спасим положението. Няма как, няма ресурси и условия затова. Връщане назад - нито милиметър няма да има.

Тези неща ги казвам за будните души да се огледат много хубаво, реалистично на всичко, да запазят мир и спокойствие, да не се привързват към никакви земни форми. Всяка земна форма е сянка на една реалност. Идеята да бъде създадена формата е основите на основите. Формите изчезват, но идеите остават. Ние се раждаме в тази форма, но Духът и душата ни са неръкотворни.

Тъй като от хиляди години човечеството добронамерено е съветвано тнака не бива да я кара, сега те са оплескали тази идея, космичната. Всичко това ще изчезне яко дим и ще дойде следващата по-висока цивилизационна идея на следващата човешка раса.

Аз се уповавам на този космичен разум и той няма да ни остави да правим каквото си искаме.

Апелирам хората да бъдат със себе си, винаги със себе си, с творческите си сили заложени във всеки един от нас. Нека да гледаме в другия доброто и ние да му помагаме да го подкрепяме.

Нека бъдем спокойни и да не роптаем защо ни е дошло това нещо до главата, а да бъдем благодарни, че сме участници в един процес, в който може да отидем оттатък с едно променено съзнание.

Ако от днес започнем да трупаме в духовната банка, ако човек е готов да жертва старите навици ще бъде подкрепен.

От невидимия свят отчитат най-малките неща. Едно малко желание да се промени човек към добро бива подкрепен. Но ние трябва да извървим този път, ние самите. В момента имаме прекрасни условия за живот, прекрасни условия за развитие. Ако си променим съзнанието и разумно използваме всичко - няма лъжи, измами, кражби и да ги приложим реално, нещата ще бъдат съвсем различни. Този преход е с невероятни възможности за Духа и душата.

 

Порал12
https://portal12.bg/
 
 

Copyright © 2008-2021 ОПТИМИСТ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев