Кубрат Томов: Истината е най-висшата ценност в държавата на бъдещето

Кубрат Томов
05.01.2021 / 10:22

„Илюзия е, че човекът трябва първо да решава материалните си проблеми, а после да се обърне към духовното. Напротив, обръщайки се към духовната култура, което в крайна сметка издига нравствения и творческия потенциал на личността, човекът много по-ефективно и бързо ще реши материалните си проблеми, без да гледа на тях като на цел и смисъл на живота, както е сега”, казваше Кубрат Томов, който си отиде от този свят на 4 януари преди 5 години, без научните среди да разберат откритието му за преодоляване на гравитацията и земното притегляне.

 

Философът, езотерик и енциклопедист често изтъкваше, че древните хора са били много по-напред от днешната цивилизация по много въпроси.

„Целият исторически опит на човечеството отново и отново възпроизвежда старите проблеми и трудности пред нас: социална несправедливост, злоупотреба с властта, преобладаване на частните интереси над обществените и над интересите на личността. Това е път, в който на човека се гледа главно като на телесно физическо същество. А еволюцията показва, че нейният път е от физическото към духовното развитие”.

 

Макар в последните месеци от земния си път Кубрат Томов да живееше в социална изолация и изнемога, той продължаваше да пише книги и да работи за духа. Казваше, че краят на социалните несправедливости и революциите ще настъпи само с извършването на нравствен поврат, когато нравствените закони и норми бъдат господстващи в поведението на хората и правителствата по пътя към обединението на човечеството. „Без яснота по всичко това нашият изход от кризата ще бъде колеблив, непоследователен и ще пожертваме нови поколения напразно”.

Казваше още, че всички апокалиптични картини за болести и края на света могат да бъдат туширани само ако енергиите на хората се съберат, ако са кохерентни – „Тогава те могат да тушират огромни тектонични процеси”.

 

„В началото на ХХІ век стана съвсем ясно, че към човечеството идва една земно космическа катастрофа, а то самото си подготвя друга катастрофа – егоистично-бездуховен глобален военен конфликт. Във всяка от двете катастрофи, по прогнозите на учени и ясновидци, ще загинат стотици милиони души – ако не и няколко милиарда! Ще има огромни разрушения и страдания. Въпреки че дълбоките и многобройни признаци на идващите катастрофи са отдавна очевидни за всеки, повечето хора са заслепени от житейските си проблеми и от замръзналите си и вече неверни възгледи, от лъжите на управляващите чрез продажните и слугински медии – и не се намесват активно в събитията, а чакат други хора и сили да ги коригират”, казва езотерикът.

 

За България той твърдеше, че има мисия пред широкия свят. „Мисията й е да даде точната диагноза на кризата на цивилизацията, която досега не е дадена, въпреки прехваления световен управленски елит. Невежеството на този елит говори за промитите мозъци и за недостатъчния му интелектуален потенциал. Това важи за целия елит, който управлява света – политически, културен, научен, бизнес и всякакъв”.

 

Според Томов ние, българите, трябва да дадем точната диагноза и начините за ликвидиране на причините за кризата, както и да поемем личен пример в този път.

 

Истината е най-висшата ценност в държавата на бъдещето

 

Според Кубрат Томов в държавата на бъдещето в йерархията на ценностите е необходимо да се въведе правилният ред: на върха трябва да са висшите ценности – моралното, духовното, хуманното, справедливостта, истината, взаимопомощта..., под тях са социалните дейности и ценности – осигуряват нормалното функциониране на обществения организъм, най-долу са материалното, парите, властта, силата и т.н.

„Не бива да се забравя, че една от най-важните функции на ценностната система е, че е основа на ежесекундната оценъчна дейност на всеки човек.

 

Ако приложим правилната ценностна система към обществените личности – политици, чиновници, бизнесмени, артисти, певици, шоумени, юристи, прокурори, съдии, също към темите в медиите и т.н. – всички ще слязат на дъното и ще се даде път на истински ценните личности, теми, проблеми и решения! Всички водещи ТВ рубрики във всички телевизии не засягат най-важните теми и не задават на гостите си истинските въпроси! Това е пълно зомбиране на зрители и читатели!

 

Новата държава трябва да е просветена и мъдра, освободена от лъжите, манипулациите и илюзиите, а истината е една от най-важните ценности. В образованието е добре да се овладява творческо мислене – то е силата на човека и с него той преодолява пречките пред себе си. Да се изучават предмети по здравословен живот на тялото, душата и духа, да има развитие за будност към детайлите, които често предупреждават за големи идващи събития”.

 

Ако не се пробудим, предстои земно-космическа катастрофа

Томов предрича, че ако хората не се събудят, предстои земно-космическа катастрофа. Енергията на Земята ще става още по-разрушителна!

 

Тя ще доведе до изключително активизиране на земетресения и вулкани – земни и подводни, на торнада, циклони, свличания, потъвания и издигания на суши и дъна на морета и океани, смяна на земни полюси и т.н. „Земното магнитно поле ще нарасне многократно, ще предизвика много заболявания и ще унищожи всяка техника, работеща с електричество: електроснабдяването, включително компютри, интернет, телевизиите, медицинска електроника, комуникациите, автоматизацията в производствата и т.н. Това ще бъде почти пълен разпад на обществените връзки и механизми в държавите и целия свят. Накрая тази катастрофа ще предизвика за много кратко време начало на поредната нова ледникова епоха – както е и ставало в геологическите периоди в милионите години назад, доказано със съвременни сондажни проучвания.

Портал 12
https://portal12.bg/
 
 

Copyright © 2008-2023 ОПТИМИСТ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев