10 храни, които изобщо не трябва да ядете

pixabay.com
25.08.2023 / 16:12

Тази статия се отнася за всички, с изключение на малцината, които купуват продукти в специализирани магазини. Това се отнася за обекти, които разпространяват изключително натурални продукти, без никакви добавки, неподложени на химическа обработка и т.н.

 

Тези, които правят покупки в обикновени супермаркети, просто трябва да се запознаят със съдържанието на тази статия. Жалко, но в момента процентът на потенциално опасните продукти е толкова висок, че практически не са останали безопасни такива.

 

Когато рекламират конкретен продукт, производителите и търговците като правило преувеличават неговите достойнства и се стремят да скрият недостатъците му. Много често явно опасните вещества се маскират, преименувайки ги в сложни термини или комбинации от цифри и букви.

 

Разбира се, всеки продукт минава през някакъв контрол и държавата донякъде следи качеството им, но този контрол се извършва по стандартите, които са разработени, когато много от днешните добавки все още не е имало. Следователно контролът на качеството на продуктите винаги е малко назад във времето, защото е насочен към вчерашния ден, или по-точно към завчера.

 

Вижте десетте най-опасни храни, които могат да причинят различни заболявания, до най-ужасните.

 

1. Всички продукти, които съдържат ГМО

- Разтворимо какао.

- Картофи, отглеждани в чужбина.

- Консервиран зелен грах.

- Фъстъци (в него е имплантиран генът на петунията, а в големи дози е изключително токсичен - дори насекомите не искат да го ядат).

- Консервирана сладка царевица.

 

2. E-621, или мононатриев глутамат

Какъвто и продукт да закупите, не забравяйте да се запознаете с неговия състав и ако намерите тази съставка, по-добре е да откажете покупката.

За съжаление глутаматът вече се добавя почти навсякъде. Ако имате нужда от подправки, по-добре е да дадете предпочитание на добрия стар пипер, сол, хмел и др.

 

3. Заместители на захарта

Нискокалорични са и доста икономични.

Тук обаче свършват предимствата на заместителите. Проблемът е, че усвоявайки заместител на захарта, човек заблуждава хранопровода си, който, усетил сладостта, очаква прием на въглехидрати, които дори не се споменават в заместителя на захарта.

В резултат на това, след като получи доза от такъв "трик", тялото не реагира на нормалните въглехидрати за около ден. В допълнение, заместителите на захарта стимулират чувството на глад, което намалява ниското им съдържание на калории почти до нула.

 

4. Леко осолена херинга от пластмасови опаковки

Имайте предвид, че херингата може да се консервира само в масло, а виното или оцетът никога не могат да го заменят. Фактът, че рибата запазва свежестта си без масло, се обяснява само с едно нещо - в нея е добавен уротропин.

 

5. Зърнени храни с оцветители, овкусители и инстантни зърнени храни

Особено внимание трябва да се обърне на тези, в които се споменават всякакви добавки, които са „идентични на естествените“. Като правило те имат вкус и мирис на определени плодове, които естествено не са включени в състава.

 

6. Берберис

Мнозина не вярват в това, но такъв бонбон може да изгори през покривката заедно с масата! Можете да видите сами: вземете такава близалка и след като я намокрите с вода, я оставете върху парче плат.

След един ден вижте резултата. Ще видите, че химическата есенция, включена в бонбона, е в състояние да разтвори дори пластмаса. Какво можем да кажем за стомаха ви?

 

7. Трансмазнини

Когато купувате масло, трябва да запомните, че ако е естествено, тогава съдържанието му на мазнини просто не може да бъде по-малко от 82,5%.

Ако на опаковката е посочено 72,5%, тогава в препарата са използвани трансмазнини - нискокачествено растително масло, разградено от водород.

Ако не можете да намерите маслото с необходимото съдържание на мазнини, по-добре е да го замените с обикновено растително масло. Има основание да се смята, че един сандвич с такова нискокачествено масло е много по-вреден от пакет истинско масло.

 

8. Солен червен хайвер

Също като херингата, соленият червен хайвер не може да се съхранява дълго време. Единственият вариант за дългосрочно съхранение е или използването на големи количества сол, или чрез замразяване.

Следователно осоленият хайвер се съхранява или с добавяне на лимонена киселина, или с помощта на същия уротропин. Разбира се, това не са единствените добавки, които могат да се използват при съхранение на този продукт, но във всеки случай резултатът няма да е много полезен за вашето здраве.

 

9. Корн флейкс, пръчици и подложки

Всички тези царевични пръчици и подобни продукти са доста опасни, защото не използват захар в производството си. Вместо това те използват много вреден подсладител - цикломат.

 

10. Мармалад

Можете да забравите за мармалада, който се произвеждаше навремето.

 

Този продукт беше напълно естествен, което не важи за днешното химическо чудовище. Съвременният мармалад може да бъде изключително опасен дори за възрастни и още повече, че не трябва да угаждате на децата си с него.

 

И не забравяйте още един нюанс: ако тялото ви не е в състояние да смила някакво вещество, най-вероятно това вещество смила тялото ви.

 

Затова заобикаляйте вредните продукти, предпочитайте естествените и спортувайте .

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ОПТИМИСТ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев