Място на силата в с. Гълъбовци

Място на силата в с. Гълъбовци
02.10.2023 / 08:57

Три кедъра и кристали, орисани за Светлина, Мир и Любов, засади малайзийският учител Йоги Тан, на церемонията присъстваха кметовете на Сливница и Гълъбовци Васко Стоилков и Петър Динчев

 

Какво се случва, когато в едно съберат благословиите на духовен учител, любовта на будни българи към Родината, три кедъра и дузина кристали? Център на силата, където българите могат да се обърнат към себе си, да се омиротворят и да се заредят с благотворна енергия.

Такова специално място вече е градинката пред кметството на село Гълъбовци. То е само на 30 км от София и на 7 км от Сливница, в прегръдката на горски масив „Ковачевица“.

Там на 30 септември кметът на селото Петър Динчев, кметът на община Сливница Васко Стоилков, представители на местната власт, добротворци, ученици на Гуру Йоги Тан, както и самият духовен учител, благословиха и засадиха три хималайски кедъра, заедно с дузина заредени с много любов кристали. На мястото бе поставена и каменна плоча дарение с изписано стихотворение „Светлина, мир и любов“ на Гуру Йоги Тан, което събира мъдростта на учението за Истината.

 

Трите кедъра

Хималайският кедър е вечнозелено, изключително красиво дърво, което достига височина 45 м и дебелина на ствола 3 м. Кедърът според преданията е любимото дърво на Бог, царят на гората. Когато Адам бил изгонен от рая, той скрил в шепата си три семенца: от кедър, кипарис и бор. Така се появили горите на Земята.

Учените пък са открили, че кедърът има способността да трупа енергия от космоса и от Земята, която после отдава, дори понякога със звън.

Кедърът, засаден в посока юг в с. Гълъбовци, излъчва енергията на изобилието, затова е Дървото на изобилието, обясни Гуру Йоги Тан. Посланието за хората е „да живеят в благополучие и да мислят за другите, да не бъдат себични“.

Второто дърво, засадено на изток, гледа към Слънцето. Затова е Дървото на живота, каза Йоги Тан. То ни учи да не вярваме само на очите и мислите си, че Слънцето изгрява и се скрива, защото то винаги е на небето. И посланието е: „Никога не се привързвай към миналото, не се страхувай от бъдещето, просто бъди, бъди Слънцето.“

Третият кедър е на жизнената сила. „На север е жизнената сила – вие сте изпълнени с жизненост и винаги искате да допринасяте за благото на хората с мисъл, реч и действие“, каза учителят от Изтока.

 

Кристалите

Засаждането на кристали е начинание, което има за цел да спомогне за добруването на страната, тъй като на нашата земя през вековете са се водили много сражения, имало е много страдание и смърт.

Тяхната тежка енергия ни влияе и неслучайно около 95% от семействата в България нямат добри взаимоотношения, обяснява Гуру Йоги Тан.

Идеята за това дело се ражда още през 2010 г., когато учителят от Малайзия идва за първи път в България. Тогава той съветва учениците си да заредят и да засадят 7777 кристала за благото на родината си.

Зареждането на кристалите е възможно, тъй като те притежават кристална решетка и могат да съхраняват и да предават информация дълго време.

Като всяка нова и различна идея и на тази ѝ отнема няколко години, преди група от първите български ученици да се организират и да я осъществят. Процесът на зареждане и засаждане на 7777 кристала започва през 2013 г.и продължава около две години. След това учениците на Йоги Тан продължават да засаждат всяка година по 1080 нови кристала. Всички те излъчват енергията на Светлина, Мир и Любов.

 

Гълъбовци

Кметът на община Сливница Васко Стоилков изрази радостта си, че Гуру Йоги Тан е техен гост, че все повече хора се обръщат към духовността и не са насочени само към материалния свят и че селото привлича инвестиции.

Кметът на селото Петър Динчев пък разказа с гордост за силните страни на Гълъбовци: „Селото има три мандри за производство на сирене и кашкавал, едната от които работи с козе мляко; има голям животновъден комплекс върху 30 дка; и в момента се строи пътят Сливница – Брезник, за да се възстанови автобусната линия, която 18 г. е пътувала 3 пъти на ден до София“.

Гълъбовци е известно с чистия си лековит въздух и неслучайно е сравнявано с Банкя. Има голям спортен комплекс, който привлича с открития си басейн, волейболно и футболно игрище, и детска площадка. Има отлични места за хранене. На 2,5 км от селото са открити археологически находки от праисторическата епоха, а от селото започва екопътека „Пеклюк“, която преминава във велоалея. На изпроводяк от Гълъбовци можете да си купите екзотични цветя от оранжерията „Цвети Цвет“.

Затова ако се чудите накъде да поемете през почивните дни, можете да заложите на Гълъбовци, да приседнете до малките все още кедри, да помълчите притихнали и да си пожелаете нещо съкровенно.

 

Още снимки от новината

Място на силата в с. Гълъбовци
Място на силата в с. Гълъбовци
Място на силата в с. Гълъбовци

 

 
 

Copyright © 2008-2023 ОПТИМИСТ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев